تاریخچه جزیره کیش -history-of-kish-island

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

کیش سیر شما را به خواندن مطلب زیر درباره تاریخچه جزیره کیش قبل از سفر به تور کیش دعوت میکند.

 تاریخچه جزیره کیش، جزیره ای که روزگارانی را به خود دیده است. جزیره ای که سختی و آرامش بسیاری را پشت سر گذاشته. کیش از زمان هخامنشیان و بعد از آن سلسله اشکانیان و ساسانیان در اختیار حکومت ایران بوده و با پیشروی های دین مبین اسلام، جزیره کیش بدست خلفای اموی افتاد. آنها تا سال ۲۴۹ هجری قمری در آنجا حضور داشتند. در همان زمان یکی از اهالی منطقه ری(ایران) با جسارت هرچه تمامتر به خلیفه اموی حاکم بر جزیره کیش حمله کرد و تمامیه جزایر خلیج فارس و بحرین از جمله کیش را پس گرفت و از آن پس زبان پهلوی ایرانی در منطقه رایج شد.

از دوران حکومت آل‌بویه به بعد جزیره کیش مجدداً به حکومت ایرانی بازگشت و همچنان این وضع تا زمان سلجوقیان و اتابکان فارس و پس از آن ملوک هرمز و آل مظفر و تیموریان،ادامه داشت.

در مدت حکومت سلجوقیان بر کیش، این جزیره به مهمترین و بزرگترین مرکز تجاری خلیج فارس تبدیل گشت. در همین دوران، قبیله قیاصره در کیش به قدرت رسید. آنها با دزدیهای دریایی و قتل و غارت حکومت خود را بیش از پیش که بسیار فقیر بودند بنا نمودند. حاکمان قیاصره که بر جزیره کیش تسلط داشتند از نسل فردی به نام «قیس» بودند. او از شهر سیراف  به این جزیره آمده بود. آخرین حاکم قیاصره در جزیرهٔ کیش یا (قیس)، ملک سلطان بن ملک قوام‌الدین بن ملک تاج‌الدین بن ملک‌شاه بن قیس بن ملک جمشید بود. وی به دستور حاکم جزیرهٔ «هرمود» به دستور اتابک ابوبکر (در تاریخ سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۶۰۸) به قتل رسید، و با کشته شدن ملک‌سلطان آخرین حاکم کیش، حکومت دزدان دریایی قیاصره بر کیش برای همیشه به پایان رسید.

 

از آن پس که جزیره کیش باری دیگر به سلطه ایرانیان درآمد، دوران طلایی کیش میخوانند.

مورخان زیادی راجع به کیش اظهار نظر نموده‌اند از جمله ابن خرداد، ابن بطوطه و یاقوت حموی که یا به کیش سفر نمودندند و یا در باب بزرگی آن سخنوری کردند. همچنین سعدی بزرگ، دوبار در آثارش از جزیره کیش و سفر به آن در این دوران یاد می‌کند.

زکریا بن محمد بن محمود قزوینی در کتاب البلاد و اخبار العباد خود می‌نویسد که:

قیس جزیره‌ایست در دریای فارس و دورش چهار فرسخ و آبادانی دارد. شهری در کمال حسن و لطافت در آنجا بنا شده و کشتیهای هندیان به آن جزیره درمیآیند و تجارتگاه اهل هند و عجم و عرب است. آب چاه آشامند و حوض‌ها و آب‌انبارهایی ساخته‌اند.

در تاریخ کیش از سال ۹۱۲ تا ۱۰۳۱ هم چون جزیره هرمز به دست پرتغالی‌ها افتاد اما امامقلی‌خان، سپهسالار شاه عباس با فتح خلیج فارس و بحرین و تمام جزایر آن منطقه اجازه ماندن بیش از آن را به پرتغالیها نداد و کیش باری دیگر از جزایر ایرانی خلیج فارس شد و هر چه بیشتر گذشت به نگینی در خلیج همیشگی فارس درآمد.

تا اوایل حکومت محمدرضا پهلوی، جزیره کیش سابق مرکزی مهم در صید ماهی و تجارت مروارید در منطقه خلیج فارس بود اما متاسفانه با ورود مروارید ژاپن به بازار ایران، به تدریج از اهمیت مروارید کیش کاسته شد و به بهانه آن کیش نیز اهمیت خود را از دست داد.

در سال ۱۳۴۹ گروهی از مشاورین ایرانی و آمریکایی، جزیره کیش را مورد بازدید قراردادند و با توجه به پتانسیلهای طبیعی، سواحل زیبای مرجانی و آب‌های زلالش، به عنوان مرکز توریستی بین‌المللی انتخاب شد.

محمدرضا شاه برای گسترش گردشگری و توریست در ایران با بکار گیری از منابع دولت اقدام به توسعه جزیره کیش نمود. به دستور شاه، تمام زیرساخت های مدرن مورد نیاز از جمله هتل، نمایشگاه بین‌المللی، فرودگاه، کازینو و همچنین اقامت‌گاهی برای استفاده شاه و خانواده‌اش ساخته شد.

 تا پیش از انقلاب اسلامی در ایران، جزیره کیش با هوای مطبوعش در زمستان‌ها، به عنوان محل اقامت و تفریح خانواده سلطنتی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

جزیره کیش در سال ۱۳۶۱ به عنوان نخستین منطقه آزاد اقتصادی کشور برگزیده شد. امروزه اقتصاد کیش برپایه گردشگری و تجارت استوار است.


پشتیبانی کیش سیر : 09195808135

www.kishsir.com

همراه شو  راهی نیست…!

ارتباط با تلگرام کیش سیر: https://t.me/kishsir

 


دیدگاه‌ها

milad
milad 03 اسفند 1391
سلام خسته نباشیدقیمت بلیط کیش میخواستم

پاسخ:
سلام
دوست عزیز لطفا جهت استعلام نرخ و رزرو خدمات شرکت کیش سیر با نمایندگی این شرکت در تهران تماس بگیرید.
با تشکر کیش سیر 28111212
موفق باشید.
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید

تور قشم سیر

تور مشهد سیر